Werkorganisatie Duivenvoorde
HOME  |  Dennis de Jong

Dennis de Jong

Dennis de Jong - Trainee

Op werkeninhaaglanden.nl zag ik de vacature voor trainee. Deze sprak mij onder meer aan omdat Werkorganisatie Duivenvoorde een samenwerkingsverband voor twee gemeenten is. Ik heb geschiedenis gestudeerd en dat is niet een hele praktische studie. Bij een traineeship ontdek je wat je wel of niet leuk vindt. Ik ben gestart bij de afdeling Publiekszaken waar ik met name bezig was met het opstellen van een veiligheidsanalyse voor het nieuwe veiligheidsbeleid. Daarnaast ben ik betrokken geweest bij de bewustwording over de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming.

Coördinator implementatie

Vanaf september 2018 ben ik bij de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling aan de slag. Daar ben ik onder ander bezig met het gezondheidsbeleid en de nieuwe wet verplichte GGZ. Met name de implementatie van de wet verplichte GGZ vind ik interessant omdat je tussen beleid en uitvoering in zit. Als coördinator van de implementatie van deze wet neem ik ook deel aan regio overleggen. Hier delen de verschillende gemeenten hun ervaringen. 

De afwisseling in het werk is leuk

Ik vind Maatschappelijke Ontwikkeling een leuke afdeling. Iedereen wordt meegenomen in de zaken die er spelen, er is een prettige sfeer en ik krijg de mogelijkheden om bijvoorbeeld deel te nemen aan regionale overleggen. Ook de afwisseling in mijn werk vind ik heel leuk. De ruimte die ik krijg om met eigen ideeën of initiatieven te komen ervaar ik als heel motiverend. De implementatie van een nieuwe wet klinkt saai maar als processen binnen een gemeente niet goed geregeld zijn dan kan dat tot grote problemen leiden bijvoorbeeld als iemand moet worden opgenomen. Kortom, je werkt aan zaken die echt van belang zijn.

Gezamenlijk voor een mooi resultaat

Ik heb een goede dag gehad als ik veel heb gedaan, zaken heb kunnen afronden of in een goed overleg wat heb kunnen toevoegen. Kortom, gezamenlijk aan een mooi resultaat werken en onderdeel zijn van een groter geheel. Mijn dagen zijn een goede mix van overleggen en zaken kunnen uitwerken.

Top