Werkorganisatie Duivenvoorde
HOME  |  Kim de Jeu

Kim de Jeu

Kim de Jeu - Wijkmanager

December 2015 heb ik gereageerd op de vacature voor wijkmanager. Met mijn achtergrond als communicatieadviseur bij een andere gemeente had ik al veel contact met wijkmanagers. De contacten en de diversiteit aan onderwerpen spraken mij heel erg aan.

Een spin in het web tussen verschillende groepen

Als wijkmanager heb ik een positie richting bestuur, inwoners en organisaties waarmee wij samenwerken. Tussen al deze groepen beweeg ik mij om hen verder te brengen, vertrouwen te krijgen en samen te werken. Hierdoor ben ik veel op pad en kom ik in contact met verenigingen, buurthuizen en andere maatschappelijke organisaties.

Wijkmanagers verbinden partijen met elkaar

Werken voor twee gemeenten vraagt van ons dat we daadkrachtig communiceren en keuzes maken. Dat brengt uitdagingen en spanningen met zich mee. Dit maak het proces en het resultaat voor mij wel interessanter. In beide gemeenten is de sociale kracht en betrokkenheid hoog. Inwoners zijn geïnteresseerd en kritisch, maar willen ook graag meewerken. Als wijkmanager maak je het verschil door partijen met elkaar te verbinden. Bijvoorbeeld door wijkverenigingen met elkaar mee te laten denken. Of in gesprek te gaan met een buurt hoe we de ontmoetingsplekken beter kunnen benutten. We zien als gemeente waar de knelpunten liggen die we moeten bespreken. Het is namelijk een misverstand dat de gemeente op afstand staat van de maatschappij.

Maak écht kennis

Voor mij is het belangrijk dat ik elke dag een stap kan zetten in het verbeteren van de samenwerking tussen inwoners en de gemeente. Het is belangrijk om ruimte te creëren binnen én buiten de organisatie om écht kennis met elkaar te maken. Weet wat er speelt, hoe betrokken mensen zijn en welke onderwerpen belangrijk zijn in de samenwerking. Zo geef je iedere dag een nieuw doel om dat samen te bereiken.

Top